Filosofies d'altri

Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives

Un noi se'n va anar a estudiar amb un gran mestre. En arribar a ca seva li va preguntar:

- Quan tardaré a ser tan savi com vostè?

- Cinc anys

- Ui molt de temps. I si m'esforço el doble?

- Llavors en trigaràs deu

- Deu meu es massa temps? I si estudio tots els dies i part de la nit?

- Llavors en trigaràs quinze

- No ho entenc, com més energia dic que hi dedicaré més temps diu que necessitaré. Com és això?

- Molt fàcil. Perquè si vas amb un ull fix en el destí només te'n queda un per guiar-te pel camí

El monjo que es va vendre el ferrari

 

Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives

Quan estàs inspirat per un gran propòsit, per un projecte extraordinari, el pensament no té limits: la ment transcendeix les limitacions, la consciència s'expandeix en totes direccions i et trobes en un món nou i meravellós.

Desperten les forces, les facultats i els talens que dormien, i descobreixes que ets molt millor del que mai havies arribat a pensar.

 

Patañjali(en devanagari पतञ्जलि, pronunciado /patanshali/) fue un pensador hindú cachemiro, autor del Yoga sūtra, importante texto sánscrito compuesto por aforismos (sūtras) acerca de aspectos filosóficos de la mente. Probablemente vivió en el siglo III a. C., aunque este dato no se puede establecer claramente.

Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives

Cada segon que vivim és un moment nou i únic de l’Univers, un moment que mai més tornarà… I què és el que ensenyem als nostres fills?, els ensenyem que dos més dos fan quatre, que París és la capital de França. Quan els ensenyarem, a més, què són?. A cadascun d’ells li hauríem de dir: saps què ets? Ets una meravella. Ets únic. Mai abans hi hagut cap altre nen com tu. Amb les teves cames, amb els teus braços, amb l’habilitat dels teus dits, amb la teva manera de moure’t. És possible que arribis a ser un Shakespeare, un Miquel Àngel, un Beethoven. Tens totes les capacitats. Sí, ets una meravella. I quan creixis, seràs capaç de fer mal a un altre que, com tu, sigui una meravella?. Hauràs de treballar -com tots hem de treballar- per fer que el món sigui digne dels seus fills.”

Pau Casals.

Back to Top